Business Construct

O nouă piaţă iese la suprafaţă datorită pandemiei: Cererea pentru case s-a triplat în ultimul an, spun consultanţii imobiliari

Daniel Tudor, CEO şi fondator al agenţiei The Concept Real Estate Advisers

Daniel Tudor, CEO şi fondator al agenţiei The Concept Real Estate Advisers

Autor: Alina-Elena Vasiliu

20.03.2021, 10:45 49314

Oferta în segmentul rezidenţial al caselor se pregăteşte de creştere, fapt indicat de numărul mare de terenuri care se tranzacţionează în acest scop.

Bugetele alocate pentru locuinţă - fie achiziţie, fie închiriere - cresc, iar apropierea de tehnologie face oamenii să fie tot mai interesaţi de conceptul de smart home. Aşa se prezintă piaţa rezidenţială la zi, potrivit consultanţilor imobiliari de profil, care precizează totuşi că este prematură conturarea unor mari schimbări în decursul unui singur an, de la debutul pandemiei.

„Cererea pentru case s-a triplat, dar în continuare cererea pentru apartamente predomină în peisajul rezidenţial, deoarece sunt mai aproape de facilităţile oraşului şi de zonele de business, dar şi de infrastructura de transport“, spune Daniel Tudor, CEO şi fondator al agenţiei The Concept Real Estate Advisers.

El adaugă că se tranzacţionează mai multe terenuri pentru proiecte de case, însă puţine proiecte au şi început, din cauza întârzierilor generate de utilităţi şi de reglementările de urbanism.

Ultimul an a adus noi transformări pe piaţa rezidenţială, cu un apetit tot mai mare pentru spaţii interioare ample sau chiar o cameră ori o zonă semi-delimitată pe post de birou, dar şi cu spaţii exterioare generoase - fie ele terase sau grădini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO