Business Construct

O nouă tranzacţie imobiliară: Liviu Tudor, cel mai mare proprietar român de birouri, a cumpărat platforma Inscut din zona Preciziei din Bucureşti şi se gândeşte să construiască locuinţe

Antreprenori locali

Liviu Tudor

Liviu Tudor

Autor: Bogdan Alecu

05.01.2021, 00:07 2803

Liviu Tudor, care deţine prin Genesis Property birourile West Gate din zona Preciziei din cartierul Mili­tari şi Novo Park din Pipera, a cumpărat platforma Inscut tot din zona Preciziei într-o tranzacţie esti­ma­tă la aproape 3 mil. euro, potrivit datelor din piaţa imobiliară.
Aceasta este pri­ma achiziţie majoră a lui Liviu Tudor din ulti­mii ani şi primul pas către o nouă investiţie majoră.

Inscut, companie specia­li­zată în importul şi comercializarea de uti­laje pentru construcţii, deţinută de grecii de la Aktor, încearcă încă din 2007 să vândă platforma din Preciziei unde se afla şi sediul companiei. În 2007 preţul era de 3,5 mil. euro pentru terenul de 27.786 mp sau 126 de euro pentru un metru pătrat, în timp ce în prezent preţul pieţei este de 100 de euro pentru un metru pătrat.

Potrivit aceloraşi surse, Liviu Tudor ia în calcul construcţia unui proiect rezidenţial, având în vedere că platforma se află în proximitatatea birourilor West Gate, unde îşi au sediul com­panii cu circa 15.000 de angajaţi, dar şi birourile Renault Bucharest Con­nected ale Globalworth. În plus, tot Globalworth mai deţine lângă RBC un alt lot de teren unde de asemenea intenţionează să construiască un alt proiect de birouri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO