Business Construct

O parte din locuitorii unei comune din Dolj se împotrivesc construirii unei fabrici de bioetanol

O parte din locuitorii unei comune din Dolj se...

Autor: Mediafax

23.08.2019, 00:00 1825

Peste 200 de localnici din comuna Podari, judeţul Dolj, au participat joi la o dezbatere publică organizată pentru obţinerea unei autorizaţii de mediu în vederea construirii unei fabrici de bioetanol în localitate. 

Oamenii au huiduit şi au anunţat că se opun investiţiei. Localnicii din comuna doljeană Podari s-au adunat joi la sediul primăriei pentru a participa la dezbaterea publică privind autorizaţia de mediu solicitată de reprezentanţii unei companii elveţiene, care vor să construiască o fabrică de bioetanol.

Peste 200 de persoane s-au strâns în curtea primăriei, unde au strigat şi huiduit împotriva construirii acestei fabrici, pe motiv că vor fi eliminate multe substanţe toxice în aer. „Va fi mult dioxid de carbon şi alte substanţe eliminate în aer. Nu suntem de acord cu aşa ceva", a spus unul dintre localnici. Fabrica de bioetanol ar urma să se construiască în 2020 pe terenul unei foste fabrici de ulei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO