Business Construct

O veste bună: Producătorul de uşi şi ferestre Electric Plus din Bacău deschide primele magazine Barrier în afara ţării, în Elveţia şi Belgia

Antreprenori locali

O veste bună: Producătorul de uşi şi ferestre...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

24.04.2019, 00:07 2001

Producătorul de tâmplărie PVC, rulouri şi uşi de garaj Electric Plus din Bacău, deţinut de omul de afaceri Adrian Gârmacea, deschide anul acesta primele magazine sub brandul Barrier în afara ţării, vizate fiind Elveţia şi Belgia.

„Magazinul din Elveţia va avea peste 200 de metri pă­traţi, iar investiţia de 30.000-50.000 de euro va fi făcută de noi, francizorul urmând să se ocupe doar de amenajare. În Belgia, pe lângă magazin va fi construit şi un depozit“, spune Adrian Gârmacea.

În paralel, omul de afaceri urmăreşte să extindă şi reţea­ua de magazine Barrier din România, fiind planifi­ca­te zece deschideri anul acesta. Pe plan local, există peste 30 de magazine Barrier, toate în sistem de franciză.

Pentru magazinul din Elveţia a fost găsită deja o asociere de parteneri francizaţi formată dintr-un italian, un elveţian, un român şi holdingul înfiinţat de Electric Plus în această ţară, unitatea fiind în curs de amenajare. În Belgia însă, compania încă analizează dacă magazinul va fi operat împreună cu un asociat sau dacă îl va administra direct.

Vânzările Electric Plus în 2018 au fost de 130 mil. lei (circa 28 mil. euro), anul trecut fiind cel mai bun din istoria companiei. Electric Plus numără 500 de angajaţi. Pentru 2019, compania prognozează vânzări de 30 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO