Business Construct

Pandemia a transformat sălile de şedinţe din clădirile de birouri în zone individuale de lucru. Companiile caută „birouri private“, gata să găzduiască echipe de lucru de la 3 până la 30 de reprezentanţi

TENDINŢE REAL ESTATE

Pandemia a transformat sălile de şedinţe din...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

30.08.2020, 11:26 659

♦ Dacă până acum un spaţiu normal de birouri presupunea 10-12 metri pătraţi alocaţi fiecărui angajat, schimbarea strategiilor de real estate ale multinaţionalelor duce suprafaţa la 15 sau chiar 18 metri pătraţi per angajat, poate chiar şi mai mult.

Săli de şedinţe transformate în spaţii individuale de lucru, distanţe cât se poate de mari între birouri, „artificii“ de tot felul care să separe un angajat de altul.

Acestea sunt numai câteva dintre transfor­mările pe care le-a infiltrat pandemia în spaţiile de birouri în ultimele luni. Etapa în care se află acum lumea întreagă este însă percepută ca una provizorie, astfel că transformările nu sunt făcute decât pe termen scurt şi cu paşi mici.

„În acest moment, «izolarea» angajaţilor nu se face neapărat prin separatoare fizice – birouri închise, separatoare de plastic -, cât mai degrabă prin gestionarea prezenţei la birou, prin venirea în schimburi la birou şi utilizarea doar a anumitor birouri. Sălile de meeting care, până în era Covid, erau utilizate strict pentru întâlniri acum se pot folosi de angajaţi ca zone de lucru de zi cu zi“, spune Cezar Florea, head of project & development services la compania de consultanţă imobiliară JLL România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO