Business Construct

Patru dezvoltatori construiesc spaţii logistice de peste 140 mil. euro până la finalul lui 2017. „Vedem un interes crescut pentru Bucureşti. în funcţie de cerere dezvol­tatorii merg şi în alte oraşe din eşalonul doi."

Patru dezvoltatori construiesc spaţii logistice de peste...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

03.05.2017, 00:05 928
Dezvoltatorii imobiliari pregătesc până la sfârşitul anului proiecte logistice în valoare de peste 140 de milioane de euro, cât reprezintă cei 400.000 de metri pătraţi care vor fi livraţi în Bu­cureşti şi în ţară, o valoare record pentru piaţa lo­cală.
 
Toate proiectele sunt dezvoltate de inves­titori deja prezenţi în piaţă, precum CTP, P3, WDP şi Logicor, aceştia fiind şi printre cei mai importanţi operatori din Europa.
 
Numai dezvoltatorul ceh CTP are în lucru 163.000 de metri pătraţi în parcurile pe care le are în Bucureşti şi în Timişoara. Cumulat, proiectele la care lucrează CTP în Bucureşti cumulează 60 de milioane de euro, potrivit datelor ZF.
 
În topul dezvoltatorilor care fie construiesc proiecte de la zero anul acesta, fie realizează extinderi ale unor proiecte deja existente, se înscriu şi belgienii de la Logicor, cu aproape 100.000 de metri pătraţi.
 
„Vedem un interes crescut pentru Bucureşti, unde, de altfel, toţi dezvoltatorii de spaţii indus­triale şi de logistică prezenţi au teren suplimentar pentru dezvoltare de proiecte viitoare. De ase­menea, oraşele importante din ţară sunt destinaţii atrac­tive pentru investiţii, dar în funcţie de cerere dezvol­tatorii merg şi în alte oraşe din eşalonul doi, cum este cazul Profi, la Roman“, spune Costin Bă­nică, head of industrial agency în cadrul com­paniei de consultanţă imobiliară JLL România.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO