Business Construct

Pentru producătorii de BCA anul a început bine, dar în a doua jumătate n-au mai apărut proiecte noi

Pentru producătorii de BCA anul a început bine, dar în...

Autor: Ioan Dornescu

06.12.2013, 00:08 51
Livrările de BCA, produs care îşi dispută alături de cărămizi supremaţia în sectorul materialelor de zidărie, vor încheia acest an în scădere. Pe fondul lipsei de încredere a investitorilor, dar şi al unor acţiuni insuficiente din partea autorităţilor în susţinerea sectorului de construcţii, 2013 a reprezentat un nou an dificil pentru producători, stare ce s-a accentuat în cea de-a doua parte a anului, scrie revista BUSINESS CONSTRUCT.
 
Piaţa materialelor de zidărie va înregistra anul acesta o scădere de 1% în volum şi de 2% în valoare, iar BCA-ul va avea o pondere de 55%, în timp ce vânzările de cărămizi reprezintă 45% din sector, potrivit companiei de cercetare InterBiz research & consulting.
 
„În prima parte a anului am observat o dezmorţire a activităţii pe segmentul rezidenţial. A continuat, de asemenea, ex­pansiunea unor lanţuri de retail, precum şi dezvoltarea unor proiecte ample care au presupus crearea unor spaţii de shopping tip mall sau clădiri de birouri moderne. Cererea a venit din această direcţie. Din păcate, în partea a doua a anului semnele pozitive s-au redus, trendul autorizaţiilor de construire a redevenit negativ, pe fondul lipsei de încredere a investitorilor şi al stopării investiţiilor publice în infrastructură, toate dublate de accesul dificil la surse de finanţare. Astfel, în această perioadă industria s-a bazat mai mult pe proiectele existente sau rămase în stand-by care au fost reluate în ultimele luni“, a declarat Marius Dragne, CEO al Xella Ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO