Business Construct

Peste 100 de oameni lucrează pe şantier la turnul de birouri Ana Tower, al lui George Copos. „Proiectul va fi închiriat integral până la inaugurare”

Peste 100 de oameni lucrează pe şantier la turnul de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

13.09.2018, 15:24 1480

Grupul Ana, controlat de omul de afaceri George Copos, a finalizat lucrările la fundaţia proiectului de birouri Ana Tower, pe care îl dezvoltă pe un teren aflat lângă hotelul Crowne Plaza din Bucureşti. Proiectul este închiriat în proporţie de 30% şi va avea 24 de etaje, urmând să fie finalizat în noiembrie 2019.

„Proiectul va fi închiriat integral până la inaugurare. Avem oferte şi pe partea de restaurante, va fi probabil un singur operator care va avea mai multe spaţii. Vor mai fi, de asemenea, magazine, bănci, restaurante”, spune George Copos, proprietarul grupului Ana.

Circa 9.000 de metri pătraţi au fost deja contractaţi de compania de consultanţă şi audit PricewaterhouseCoopers. În total, Ana Tower, la construcţia căruia lucrează compania austriacă Strabag, va avea 41.000 de metri pătraţi, iar investiţia pe care o atrage este de 39 de milioane de euro.

Astăzi a fost marcat momentul cotei zero a construcţiei, care presupune finalizarea fundaţiei. La eveniment au participat George Copos, Radu Gheţea  - preşedintele CEC Bank, care finanţeaza proiectul, Ionuţ Simion - country managing partner PwC şi alţi oameni implicaţi în realizarea proiectului. În acest moment, peste o sută de oameni lucreaza pe şantier, iar numarul va ajunge la 500 până la finalizarea turnului de birouri.

Lucrările la noul proiect de birouri au demarat efectiv în luna noiembrie a anului trecut, când Octagon Contracting & Engi­neering, compania de construcţii controlată de Alexandros Ignatiadis în calitate de cofondator, începuse lucrările la fundaţia specială a proiectului de birouri.

Prin acest proiect, George Copos se înscrie în cursa birourilor din zona Expoziţiei din Bucureşti, unde mai mulţi dezvoltatori au anunţat recent investiţii pe segmentul office sau rezidential. Printre aceştia, se numără Portland Trust, GTC, Atenor, Futureal şi Impact.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO