Business Construct

Piaţa de BCA continuă să scadă, în ciuda livrărilor în creştere de apartamente din prima parte a anului

Piaţa de BCA continuă să scadă, în ciuda livrărilor...

Autor: Ioan Dornescu

19.09.2013, 00:08 28

Piaţa de BCA continuă să sufere din cauza numărului redus de proiecte imobiliare noi, în ciuda faptului că datele de la Statistică din T1 au indicat o creştere substanţială a livrărilor de apartamente. La semestru, unul dintre principalele resorturi de susţinere a vânzărilor a fost reprezentat de continuarea unor lucrări de construcţii începute în anii anteriori, existând şi jucători care afirmă că BCA-ul a ajuns să fie utilizat în mai mare măsură pentru proiecte de reparaţii şi construcţii anexe decât pentru construcţii noi, scrie revista Business Construct.

Marius Marin, CEO-ul grupului Macon, apreciază că absenţa unei strategii guvernamentale clare în sectorul construcţiilor, absorbţia deficitară a banilor europeni şi lipsa investiţiilor private au condus la o evoluţie descendentă a sectorului materialelor de zidărie din România şi estimează că în primele şase luni piaţa a scăzut cu cel puţin 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO