Business Construct

Piaţa zidăriei din România a ajuns la 287 mil. euro în 2019, plus 14%. Neomar: Piaţa, aşa cum se prezenta la finalul lui 2019, oferea condiţii prielnice pentru noi investiţii în capacităţi de producţie

Piaţa zidăriei din România a ajuns la 287 mil. euro...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

28.07.2020, 17:25 217

♦ Nivelul producţiei şi livrărilor a ajuns să se situeze anul trecut la un maxim al ultimilor zece ani şi la egalitate cu nivelul-record al anului 2008, de 6,2 milioane de metri cubi.

Piaţa de zidărie din România a ajuns la o va­loare de 287 de milioane de euro în 2019, su­mă din care 146 mil. euro reprezintă vân­ză­rile de cărămizi, iar restul este re­prezentat de BCA, acestea fiind cele două tipuri care com­pun piaţa. Faţă de 2018, valoarea pieţei de zidărie a fost anul trecut mai mare cu 14%.

„Piaţa de materiale de zidărie şi-a con­tinuat în anul 2019 creşterea sustenabilă înregistrată în ultimii cinci ani, urmând trendul firesc impus de evoluţia numărului de cons­trucţii noi autorizate şi finalizate - şi aici ne referim în special la suprafaţa totală autorizată a noilor locuinţe şi la suprafaţa totală a noilor locuinţe finalizate“, spune Bogdan Funieru, managing director la Neomar Consulting, com­panie de consultanţă în construcţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO