ZF 24

Cum va arata metroul in 2025

Planuri: Cum va arata metroul in 2025

Harta retelei de metrou in 2025 Metrorex detine in prezent o retea de 67 de kilometri de linie dubla si 49 de statii aflate la o distanta medie de 1,5 kilometri.

18.12.2008, 22:11 625

Metrorex, compania care opereaza metroul din Capitala, se va extinde in urmatorii 17 ani cu peste 100 de statii noi, care vor avea peste 70 de kilometri de tunele (daca luam in calcul o distanta medie de 700 de metri intre statii) si vor atrage investitii de peste 6 miliarde de euro, potrivit unor estimari pe baza datelor prezentate de companie.
Astfel, in urmatorii ani Metrorex va incepe constructia tronsonului Drumul Taberei-Pantelimon, care va avea o distanta de 17 kilometri si va cuprinde 27 de statii.
Acest tronson va atrage o investitie totala de circa 1,45 miliarde de euro, iar Ministerul Transporturilor, care are in subordine Metrorex, a lansat luna trecuta anuntul de licitatie pentru proiectarea si executia segmentului Drumul Taberei-Universitate, care va avea opt statii de metrou.
Compania mai are in plan extinderea liniei 2 dinspre Pipera catre comuna Tunari, dar si dinspre statia IMGB catre comuna Berceni. Planurile de majorare a retelei Metrorex includ si traseele Laromet catre Straulesti-Mogosoaia-Buftea, Industriilor spre comuna Bolintin, Linia de Centura-comuna Glina, Gara Progresu-Comuna Jilava-Comuna 30 Decembrie, Drumul Taberei spre comuna Domnesti, Pantelimon-Comuna Pantelimon-Comuna Branesti, statia Alexandria-Comuna Mihailesti. Cititi mai mult aici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO