Business Construct

Previziuni: Preturile locuintelor noi vor continua sa creasca

Previziuni: Preturile locuintelor noi vor continua sa creasca
28.08.2008, 11:20 22

Preturile locuintelor noi vor continua sa creasca din cauza scumpirii costurilor la materiale de constructii, potrivit reprezentantilor companiei Adama, una dintre cei mai importante de pe piata locala, care apreciaza ca cererea de locuinte va reveni in curand la nivelul normal, avand in vedere ca incetinirea recenta a pietei rezidentiale este in mare masura de natura psihologica.
"Economia romaneasca va inregistra o evolutie de minimum 6% in 2008, continuand tendinta de crestere a pietei din ultimii ani. Aceasta dinamica are un impact direct asupra standardului de viata al romanilor, reflectandu-se si intr-o crestere a cererii de locuinte noi. In acest context, estimam ca incetinirea recenta a pietei rezidentiale este in mare masura de natura psihologica si se va incheia curand, cererea revenind la nivelul normal. Concomitent, preturile locuintelor noi vor urca datorita cresterii costurilor de constructie", a declarat Uri Lancry, director de marketing si vanzari al Adama.
In acest context, compania a anuntat ca va majora cu 2,5% preturile pentru proiectul de lux Evocasa Selecta (foto), situat pe bulevardul Ferdinand din Capitala, langa Foisorul de Foc. "Prima etapa de vanzari din cadrul proiectului s-a incheiat, dupa ce au fost vandute 29 din cele 64 de apartamente, urmand ca in scurt timp sa inceapa vanzarea etajelor superioare", afirma reprezentantii Adama. Proiectul Evocasa Selecta cuprinde o cladire cu 10 etaje care va include 79 de apartamente de lux cu doua, trei si patru camere si spatii comerciale la parter si mezanin. Potrivit Adama, vanzarile de apartamente au crescut in lunile iunie si iulie, atat la proiectul Evocasa Selecta - unde in luna iulie au fost vandute 9 apartamente-, cat si la proiectele Evocasa Orizont (Ploiesti) si Evocasa Viva (Brasov). "Estimarile arata ca, in aceasta perioada din an, majoritatea celor care cumpara apartamente noi in proiectele rezidentiale sunt cei care muncesc in strainatate si s-au intors acum in Romania", explica reprezentantii Adama.
Adama, companie inregistrata la Bursa din Tel Aviv cu o emisiune publica de obligatiuni, are in curs de dezvoltare pe piata locala 27 proiecte in domeniul rezidential, comercial si de birouri in valoare de 1,7 mld. euro. Compania dezvolta in total circa 45 de proiecte in Romania, Ucraina, Moldova, Turcia si Croatia. Printre principalii actionari ai companiei se numara fondul de investitii american Tiger Global, fondul de investitii austriac Immoeast, precum si grupurile financiare Lehman Brothers si Morgan Stanley.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO