Business Construct

Prima tranzacţie majoră pe o piaţă de aproape 2,5 mld. euro: Producătorul de mobilă Casa Rusu a fost preluat de fondul de investiţii Greenbridge. Cristian Rusu a rămas cu 25% din acţiuni

Prima tranzacţie majoră pe o piaţă de aproape 2,5 mld. euro: Producătorul de mobilă Casa Rusu a fost preluat de fondul de investiţii Greenbridge. Cristian Rusu a rămas cu 25% din acţiuni

CRISTIAN RUSU, Rus Savitar - Casa Rusu: Împreună cu fondul de investiţii ne uităm şi către alte pieţe din regiune. În cinci ani ne dorim să transformăm Casa Rusu dintr-un jucător local în unul regional. Cred că cu ajutorul şi expertiza pe care ei le au o să reuşim să ajungem acolo. Pe viitor viziunea va fi mai mare decât creşterea organică.

Autor: Mădălina Panaete

19.09.2019, 00:00 1342

♦ Familia Rusu a pus bazele producătorului de mobilă în 1994, acţionari în cadrul grupului fiind Dorica Rusu şi fii săi Raimond Rusu şi Cristian Rusu ♦ Primii doi s-au retras acum din acţionariat, intenţia fiind anunţată încă de la începutul anului trecut.

Fondul de investiţii Greenbridge cu sediul la Londra a preluat 75% din acţiunile grupului de com­panii Rus Savitar-Casa Rusu, unul dintre cei mai mari pro­du­cători şi retaileri de mobilă de pe plan local, cu afaceri consolidate de 48,5 mil. euro în 2018.

„Greenbridge este un fond de investiţii pri­vat cu acţionariat suedez, dar care are se­diul la Londra. Nu este un fond de investiţii tra­diţional, este axat pe investiţii în companii mai puţine şi se implică mai mult în com­paniile în acţionariatul cărora intră. Eu am rămas administrator în cele două companii şi le voi conduce în continuare”, a declarat Cristian Rusu, care în urma tranzaţiei deţine 25% din acţiunile grupului care are circa 1.300 de angajaţi. El spune că mama şi fratele său nu au mai dorit să continue ca acţionari în cadrul companiei, decizia fiind anunţată de la începutul anului trecut.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comedymall VOT IN PANDEMIE
AFACERI DE LA ZERO