Business Construct

Primar din judeţul Iaşi: Cetăţeanul din comună vrea să aibă aceleaşi facilităţi ca şi cel din mijlocul oraşului

Primar din judeţul Iaşi: Cetăţeanul din comună vrea...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

15.09.2018, 11:00 1047

♦ În comuna Tomeşti din judeţul Iaşi sunt 15.000 de locuitori, în patru sate şi un cartier de blocuri  ♦ Primăria Tomeşti a investit 400.000 de lei pentru conducta de gaz din satul Vlădiceni.

Accesul la utilităţi pentru a reduce diferenţele de dezvoltare dintre mediul urban şi cel rural l-a făcut pe Ştefan Timofte, primarul comunei Tomeşti din judeţul Iaşi, unde a fost inaugurată în weekend o conductă de gaz, să investească în aducerea gazului mai aproape de cetăţenii din satul Vlădiceni, pentru a le asigura accesul la resurse la fel ca în mijlocul unui municipiu.

„Cetăţeanul din comuna Tomeşti, satul Vlădiceni, vrea aceleaşi condiţii şi facilităţi ca şi cel din mijlocului oraşului Iaşi. Sunt câteva sate în Vlădiceni, iar eu încerc să aduc în fie­ca­re localitate toate utilităţile de care au ne­vo­ie oamenii“, spune primarul Ştefan Ti­mofte.

Potrivit lui, în comuna Tomeşti sunt 15.000 de locuitori, în patru sate şi un cartier de blocuri, iar comuna s-a dezvoltat mai mult mai ales după ce mai mulţi oameni care lo­cu­iau în oraşul Iaşi au decis să se mute aici, ceea ce a ridicat necesitatea de a investi în utilităţi.

„Vreau să conectăm toate localităţile la utilităţi. De aceea, vom duce gaze şi în zona Dealul Doamnei. Dacă satele se vor dezvolta şi economic mai bine după ce aduce gaze, cu atât mai bine, dar mă interesează în primul rând ca cetăţenii să aibă acces la utilităţi“, mai spune Ştefan Timofte.

Primăria Tomeşti a investit aproximativ 400.000 de lei pentru conducta de gaz din satul Vlădiceni, potrivit reprezentanţilor instituţiei, citaţi de Mediafax.

Datele de la Institutul Naţional de Statistică arată că în comuna Tomeşti exista, în 2016, o reţea de conducte de gaze cu o lungime de 36,3 kilometri, faţă de 23,3 kilo­metri în 2011. Din cele 635 de comune care fac parte din cele opt judeţe ale Mol­dovei, doar 77 sunt racordate la reţeaua de gaze, iar din cele 47 de oraşe, numai 39 sunt conectate, după cum reiese din datele de la Institutul Naţional de Statistică aferente anului 2016.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO