Business Construct

Primăria Capitalei anunţă că au fost stabilite exproprierile, costurile şi despăgubirile pentru proiectul „Prelungirea Ghencea”

Primăria Capitalei anunţă că au fost stabilite...

Autor: Nicolae Oprea, Mediafax

11.01.2019, 15:26 235

Primăria Capitalei anunţă că a stabilit care vor fi exproprierile pentru proiectul „Penetraţie Prelungirea Ghencea”, dar şi costurile pentru despăgubiri. Proiectul va intra pe ordinea de zi a şedinţei CGMB din luna ianuarie.

„Consilieri ai Primarului General, Gabriela Firea, alături de reprezentanţi ai direcţiilor de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, precum şi reprezentanţi ai Companiei Municipale Dezvoltare Durabilă, s-au întâlnit joi la sediul Primăriei Capitalei cu reprezentanţi ai Asociaţiei „Iniţiativa Prelungirea Ghencea” pentru a discuta despre stadiul obiectivului de investiţii „Penetraţie Prelungirea Ghencea - Domneşti şi Supralargire Bulevardul Ghencea între str. Braşov şi Terminalul Tramvaiului 41”, unul dintre proiectele prioritare în domeniul infrastructurii pentru actuală administraţie”, transmit reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB).

Potrivit PMB, în următoarea şedinţă a CGMB, care va avea loc pe 30 ianuarie, se va dezbate culoarul de exproprieri pentru proiectul de investiţie, precum şi sumele necesare pentru aceste exproprieri.

„În cadrul întrevederii, specialiştii din cadrul PMB au explicat faptul că urmează o etapă foarte importantă în derularea acestui obiectiv de investiţii, şi anume aprobarea de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti a culoarului de exproprieri şi consemnarea sumelor necesare acestor exproprieri, proiect care va fi supus votului CGMB în următoarea şedinţă de consiliu, în data de 30 ianuarie”, se mai arată în comunicatul PMB.

După aprobarea culoarului de exproprieri şi consemnarea sumelor aferente de către CGMB, Primăria Municipiului Bucureşti va efectua exproprierile în termen de aproximativ 30 de zile, apoi va întocmi proiectul de autorizare - desfiinţare şi va demola efectiv imobilele afectate de exproprieri.

Reprezentanţii PMB au explicat faptul că, în acest moment, Compania Municipală Dezvoltare Durabilă SA a finalizat studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic şi se lucrează la documentaţia privind elaborarea caietului de sarcini pentru execuţia lucrărilor.

„După elaborarea acestui document, la sfârşitul lunii martie, Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje va elabora oferta tehnico- economică, apoi urmează semnarea contractului şi predarea amplasamentului pentru execuţia lucrărilor la sfârşitul lunii aprilie”, se mai arată în comunicatul PMB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO