Business Construct

Primăria Capitalei vrea să demoleze două clădiri din Centrul Vechi şi să le construiască de la zero, într-un proiect de peste 1,2 milioane euro

Primăria Capitalei vrea să demoleze două clădiri din Centrul Vechi şi să le construiască de la zero, într-un proiect de peste 1,2 milioane euro

Autor: Nicolae Oprea

23.08.2019, 11:07 463

Primăria Capitalei vrea să demoleze două clădiri de le strada Lipscani, apoi să le construiască de la zero, cu aceeaşi arhitectură, potrivit unor proiecte de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General. Lucrările vor costa peste 5,7 milioane de lei (peste 1,2 milioane de euro).

Potrivit celor două proiecte aflate pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de săptămâna viitoare, este vorba de lucrări de desfiinţare şi reconstituire pe acelaşi amplasament, cu păstrarea arhitecturii originale a imobilelor situate în strada Lipscani 70 şi 75.

Pentru Lipscani 70, valoarea lucrărilor se ridică la 4,6 milioane de lei, iar durata de execuţie este de 14 luni.

În ceea ce priveşte imobilul de pe Lipsacni 75, reconstrucţia acestuia va costa 1,1 milioane de lei, tot pe o durată de 14 luni.

În total, lucrările la ambele clădiri vor costa, dacă proiectele vor fi aprobate în CGMB, 5,7 milioane de lei, adică peste 1,2 milioane de euro.

Motivul pentru care clădirile nu mai pot fi refăcute, ci reconstruite de la zero, este că sunt într-o stare avansată de degradare şi sunt încadrate în clasa I de risc seismic şi „reprezintă un real pericol, zona fiind intens circulată”.

„În urma analizelor şi în urma expertizei tahnice se propune soluţia maximală de intervenţie, respectiv demolarea în totalitate a clădirilor, inclusiv la nivelul fundaţiilor”, se arată în proiectele de hotărâre.

AFACERI DE LA ZERO