Business Construct

Primăria Hunedoara reabilitează termic 10 blocuri de locuinţe cu fonduri europene de peste 5 mil. euro

Primăria Hunedoara reabilitează termic 10 blocuri de...

Autor: Laurentiu Cotu

04.07.2019, 00:00 138

Primăria municipiului Hunedoara a accesat un proiect european de 24,7 mil. lei (5,2 mil. euro) pentru reabilitarea termică a 10 blocuri de locuinţe. 

În cadrul proiectului, 864 de apartamente vor beneficia de un consum de energie redus, concomitent cu reducerea emisiilor de CO2. Lucrările de reabilitare presupun izolarea termică a faţadei (partea opacă), a planşeului peste subsol şi a acoperişului, închiderea balcoanelor/logiilor şi înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie termoizolantă, consolidarea elementelor structurale şi reabilitarea acoperişului, repararea acoperişului tip terasă şi a sistemului de colectare ape meteorice, înlocuirea corpurilor de iluminat din spaţiile comune şi a lifturilor, crearea de facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi.

Lucrările sunt finanţate prin Regio-POR 2014-2020, Axa Prioritară 3: Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO