Business Construct

Primăria Iaşi a finalizat un proiect de 78 mil. lei pentru modernizarea infrastructurii rutiere

Primăria Iaşi a finalizat un proiect de 78 mil. lei...

Autor: Laurentiu Cotu

11.12.2014, 16:35 853

Primăria Iaşi a finalizat implementarea unui proiect european de 78,4 mil. lei (17,6 mil. euro), ce a presupus modernizarea infrastructurii stradale pe axa Păcurari-Piaţa Eminescu- Independenţei-Elena Doamna. În cadrul acestui proiect au fost refăcuţi 6 kilometri de drum, cu o suprafaţă totală de carosabil de 123.421 mp.

De asemenea, a fost refăcută şi modernizată trama stradală, reabilitate trotuarele şi au fost create piste de biciclişti, pe o suprafaţă de 7.535 mp. Proiectul a mai presupus reabilitarea liniei de tramvai de pe strada Elena Doamna, pe o distanţă de 1 km şi reamenajarea spaţiilor verzi existente, pe o suprafaţă de peste 10.000 mp. Cea mai importantă lucrare a fost reabilitarea pasajului Mihai Eminescu, care va fi inaugurat la începutul săptămânii viitoare.

’’Pasajul Mihai Eminescu va asigura fluidizarea traficului rutier în zona Fundaţiei, unul dintre cele mai importante noduri de circulaţie ale Iaşului. Pasajul subteran din piaţa Mihai Eminescu asigură un gabarit de 5 metri înălţime şi 10 metri lăţime, câte o bandă pe sens de circulaţie, care să permită traversarea mijloacelor de transport auto, de la autoturisme la autovehicule utilitare, fără a permite circulaţia pietonală în interiorul pasajului’’, potrivit unui comunicat al primăriei Iaşi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO