Business Construct

Prime Kapital contractează un credit verde în valoare de 125 milioane euro de la patru bănci pentru un portofoliu de şase centre comerciale

Prime Kapital contractează un credit verde în valoare...

Autor: Bogdan Alecu

29.03.2022, 13:44 721

Prime Kapital, dezvoltator şi investitor imobiliar activ în Europa Centrală şi de Est, a finalizat o finanţare verde în valoare de 125 milioane de euro acordată de un club de bănci, în cadrul structurii joint-venture deţinute împreună cu MAS plc, investitor imobiliar listat la Bursa de la Johannesburg.

Creditul este acordat de patru bănci locale şi internaţionale, ca finanţare de proiect pentru cinci centre comerciale recent deschise în România şi un al şaselea în curs de dezvoltare. Acestea sunt: Centrul comercial deschis de Prime Kapital în Zalău, Dâmboviţa Mall (în Târgovişte), Centrul comercial Sepsi (în Sfântu Gheorghe), Centrul comercial Bârlad, Centrul comercial Prahova (în Ploieşti), precum şi proiectul în curs de dezvoltare, Alba Iulia Mall.

Cu Raiffeisen Bank şi Alpha Bank Bank în calitate de aranjori principali mandataţi şi finanţatori, facilitatea de 125 milioane de euro  se adaugă celorlalte linii de finanţare pe termen lung existente, accesate de Prime Kapital cu scopul finanţării dezvoltării proiectelor.

Raiffeisen Bank S.A. a coordonat finanţarea, care a fost aranjată şi acordată de Raiffeisen Bank S.A., Alpha Bank România S.A., Raiffeisen Bank International AG şi Alpha Bank S.A., Alpha Bank România a acţionat în calitate de agent de facilitate şi agent de garantii. Echipele de drept bancar şi drept imobiliar din cadrul firmei de avocatură internaţională Dentons au asistat băncile în această tranzacţie.

Alpha Bank România este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare şi financiare din Grecia, fondat în anul 1879 de J.F. Costopoulos. Activităţile internaţionale ale Grupului se extind, pe lângă România, în Marea Britanie, Luxembourg şi Cipru.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO