Business Construct

Primele mutări de la începutul invaziei Ucrainei JLL: Avem o companie internaţională care caută la Bucureşti să închirieze 100 de apartamente pentru angajaţii din Kiev

Primele mutări de la începutul invaziei Ucrainei  JLL:...

Autor: Bogdan Alecu

28.02.2022, 12:17 3019

Invazia Rusiei din Ucraina determină companiile occidentale să caute soluţii pentru angajaţii din Kiev, iar o parte dintre acestea caută să mute activitatea lor către Polonia şi România.

“Din portofoliul de clienţi globali avem o cerere pentru închirierea a 100 de apartamente în Bucureşti pentru angajaţii din Kiev. Aceştia vor veni aici şi cel mai probabil vor avea nevoie şi de birouri”, a spus Marius Şcuta Head of Office Department and Tenant Representation JLL România. 

Consultanţii JLL au subliniat că piaţa locală nu este şi nu ar trebui să fie afectată de războiul din Ucraina, în condiţiile în care România este membră NATO şi UE, motiv pentru care niciun investitor nu şi-a schimbat planurile de aici.

Piaţa de birouri din Kiev este de 2,2 mil. mp de birouri, faţă de 3,1 mil. mp în Bucureşti şi avea în 2021 un grad de neocupare de 11%. Mai bine de 60% din cererea din 2021 venea dinspre sectorul de IT, urmat de servicii, banking şi FMCG.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO