Business Construct

Primii 25 de constructori din România fac afaceri de peste 9 miliarde de lei şi au 11.000 de angajaţi

Primii 25 de constructori din România fac afaceri de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

29.08.2020, 17:46 749

Primii 25 de constructori din România, după cifra de afaceri din 2019, au realizat împreună venituri de 9,1 miliarde de lei anul trecut, potrivit unei analize ZF pe baza datelor furnizate de companii şi a celor mai recente date publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe, unde bilanţurile încă sunt în curs de actualizare.

Cei 25 au, cumulat, aproxi­mativ 11.000 de angajaţi.

Liderul pieţei construc­ţiilor este de această dată Astaldi, o companie cu acţionari din Italia, care şi-a dublat cifra de afaceri din România în 2019 şi s-a apropiat vertiginos de pragul de 1 miliard de lei. Cu un rezultat de 985 de milioane de lei, Astaldi a devenit astfel noul lider pe piaţa locală a construc­torilor, după ce Bog’Art, liderul de anul trecut, şi-a redus businessul până la 621 mil. lei. Astaldi lucrează, printre altele, la construirea metroului din Drumul Taberei, magistrala 5 de metrou, Râul Doamnei - Eroilor 2, în asociere cu spaniolii de la FCC Construction, proiect de peste 1 miliard de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO