Business Construct

Primul pod dintre România şi Moldova a fost reabilitat în ultimii 30 de ani. Lucrarea este gata

Primul pod dintre România şi Moldova a fost reabilitat...

Autor: Mediafax

06.04.2022, 16:16 94

Potrivit autorităţilor române este vorba despre primul pod dintre România şi Moldova care a fost reabilitat în ultimii 30 de ani.

Autorităţile au convocat recepţia la terminarea lucrărilor, a anunţat Ionel Scrioşteanu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

Podul dintre cele două state a fost reabilitat la finalul anului 2021, iar finalizarea lucrărilor a fost anunţată de antreprenor cu două luni înainte de termenul prevăzut în contract. Valoarea lucrărilor, de circa 8 milioane de lei, a fost asigurată de Guvernul României.

Podul, cu o lungime de 125 de metri, a fost construit în anul 1949, iar lucrările de modernizare au fost numeroase.

„Lucrările de reabilitare au constat în consolidarea grinzilor cu zăbrele, sablarea şi vopsirea tablierului, reparaţii la placa de beton armat de susţinere a podului, protejarea cu diguri a picioarelor podului, refacerea căii carosabile şi a celei pietonale, amplasarea unor parapete noi, precum şi efectuarea de lucrări de reabilitare/reparaţii la racordări cu terasamentele”, a precizat secretarul de stat.

Podul rutier Galaţi – Giurgiuleşti contribuie la fluidizarea traficului între România şi Moldova, dar asigură şi legătura Uniunii Europene cu sudul Ucrainei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO