Business Construct

Cum prinde contur noul pol de birouri de la Romexpo unde vor lucra peste 17.000 de corporatişti: chirii mai mici decât în Piaţa Presei şi interes din partea firmelor de IT şi Legal: „Întârzierea metroului nu este o surpriză pentru dezvoltatorii care au luat teren în zonă şi care doresc să dezvolte proiecte imobiliare”

Cum prinde contur noul pol de birouri de la Romexpo unde...

Autor: Bogdan Alecu

25.07.2018, 16:50 1506

Noul pol de birouri din zona Expoziţiei, din spatele Romexpo, acolo unde ar urma să fie construită o nouă staţie de metrou, începe să prindă contur pe măsură ce Portland Trust avansează cu dezvoltarea proiectului Expo Business Park, iar George Copos cu birourile Ana Tower din apropierea hotelului Crowne Plaza.

De asemenea, în continuare mai există terenuri dispo­ni­bile pentru dezvoltări viitoa­re, iar până când va fi gata no­ua linie de metrou, cea de la 1 Mai se află la circa 600 de metri distanţă de viitorul sediu ING.

„Terenurile achi­zi­ţionate în zona Pia­ţa Presei Libere - Ex­po­ziţiei în ultimii doi ani permit dez­vol­tarea a circa 200.000 mp de spa­ţii de bi­rouri. Dezvol­ta­torii au anunţat că inten­ţionează să livreze în jur de 160.000 mp de birouri în următorii doi ani“, a spus Mădălina Mari­nescu, con­sultant office de­par­tament în cadrul com­paniei de consul­tanţă imo­biliară JLL România.

Ea a subliniat că cele mai multe companii inte­re­sa­te de zona Expoziţiei sunt cele din IT şi Legal. „Preţurile la chirii pentru preîn­chirieri au o di­fe­ren­ţă de 1 - 2 euro mai pu­ţin decât ceea ce este exis­tent, în funcţie de suprafaţă.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO