Business Construct

Procema, companie din construcţii: Toţi clienţii au încercat să-şi creeze stocuri de produse la preţurile vechi

Procema, companie din construcţii: Toţi clienţii au...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

14.06.2022, 00:07 1633

Compania din construcţii Procema, controlată de omul de afaceri Sorin Creţeanu, îşi extinde activitatea atât prin achiziţii, cât şi prin dezvoltarea proprie.

„În acest moment, numărul proiectelor investiţionale/ de dezvoltare derulate în paralel este la un maxim istoric. Dintre cele mai mari/ importante, putem evidenţia: achiziţia unei noi linii de producţie plase sudate, extinderea fabricii prin achiziţia unor active – teren şi hale industriale – din imediata vecinătate, lansarea unor produse noi, în premieră în România, estimată în trimestrul al treilea al anului 2022“, spun reprezentanţii Procema.

Compania a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 494 de milioane de lei, în creştere cu 28% faţă de anul precedent. Profitul a urcat la 35,4 milioane de lei – plus 62% -, în vreme ce numărul mediu de angajaţi s-a menţinut la aproximativ 160.

„Anul 2022 a început cu o creştere semnificativă a preţurilor la materii prime. Această creştere a provocat, la rândul ei, şi o cerere peste cea aşteptată, pe măsură ce toţi clienţii au încercat să-şi creeze stocuri de produse la preţurile vechi.“

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO