Business Construct

Producătorii de materiale de construcţii avertizează: Impactul scumpirii materiilor prime se va resimţi în următoarea perioadă tot mai mult şi pe piaţa imobiliarelor

Producătorii de materiale de construcţii avertizează:...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

20.05.2021, 00:07 29954

Panourile de gard s-au scumpit cu 20-30%, gardurile mobile pentru şantier cu 30%, accesoriile PVC cu 15%, iar cele din aluminiu cu 10%.

Scumpirile materiilor prime pentru construcţii cu până la 40% sunt o presiune tot mai mare pentru jucătorii din domeniu, care se tem că piaţa imobiliară va avea de suferit din această cauză.

„Majoritatea jucătorilor din Europa au raportat în 2021 dificultăţi majore legate atât de aprovizionare, cât şi de logistică. În aceste condiţii, este puţin probabil ca sectorul să revină la normal pe termen scurt. Activitatea din sectorul construcţiilor, în special pe lucrările de infrastructură, generează o cerere mare care duce la o presiune suplimentară de creştere a preţurilor“, spune Gabriela Pintea, manager de achiziţii la TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcţii.

Impro, un producător polonez de acoperişuri şi pa­nouri termoizolante, spune că a resimţit din plin scum­pirea materiei prime, mai ales că, pentru businessul său, oţelul reprezintă 95% din materiile achiziţionate. Toate produsele din portofoliu au fost afectate de scumpiri.

„De la începutul anului, preţurile au crescut cu aproximativ 35% şi cu siguranţă nu se vor opri aici. La anumite produse, scumpirea va ajunge peste 50%. Impactul scumpirii materiilor prime se va resimţi în următoarea perioadă tot mai mult şi pe piaţa imobiliarelor“, spune Mircea Pasenciuc, directorul general de la Impro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO