Business Construct

Producătorul vopselelor Oskar şi Danke a făcut vânzări de 357 mil. lei în România în 2022 după o creştere de 17%

Producătorul vopselelor Oskar şi Danke a făcut...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

09.06.2023, 16:20 162

Brandurile Oskar şi Danke! se regăsesc între cele mai vândute mărci de vopsea din România, conform unei analize făcute de ZF pe baza datelor companiei de cercetare de piaţă Market Vector.

PPG România, pro­ducător de vopse­le cu acţionariat a­me­rican, a ajuns în 2022 la o cifră de afa­ceri de 357 de milioa­ne de lei pe piaţa locală du­pă ce vân­ză­rile au cres­cut cu 17% faţă de anul pre­cedent. Şi profitul a fost în ur­care, depă­şind sensi­bil 50 de mi­li­oane de lei, în vreme ce numă­rul me­diu de angajaţi s-a menţinut aproxi­ma­tiv la acelaşi nivel, de 385, po­tri­vit celor mai recen­te date pu­blicate pe site-ul Mi­nisterului de Finanţe. PPG Ro­mâ­nia se re­găseşte astfel în top trei pro­ducă­tori de vopsele din România. Repre­zentanţii com­paniei nu au răspuns solici­tării ZF referitoare la evoluţia busi­nessului în 2022 şi planurile pentru 2023.

Businessul PPG România de astăzi îşi are bazele în compania Dufa Romania, fondată în 1997, ca un joint-venture între Meffert AG din Germania şi doi investitori români. În perioada 1998-2001 a început producţia de vopsea în fabrica din Bucureşti, iar în 2003 apărea pe piaţă brandul Danke!, existent şi astăzi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO