Business Construct

Producătorul belgian Reynaers Aluminium mizează pe o creştere de 10% a afacerilor din România în acest an, după venituri de 7 mil.euro în 2017

Producătorul belgian Reynaers Aluminium mizează pe o...

Autor: Roxana Rosu

13.03.2018, 12:43 164

Reynaers Aluminium, grup belgian activ pe segmentul soluţiilor de aluminiu pentru sectorul de construcţii, estimează o majorare cu aproximativ 10% a cifrei de afaceri pentru 2018 în România, după un avans de 15% în 2017, la aproximativ 7 milioane euro.

Compania se aşteaptă ca segmentul rezidenţial să înregistreze o creştere semnificativă, urmat de clădirile de birouri şi proiectele mixte. Planurile Reynaers Aluminium vizează dezvoltarea canalului de distribuţie prin deschiderea unui nou showroom în centrul Bucureştiului, precum şi extinderea la nivel naţional, care în acest moment acoperă zone în continuă dezvoltare (Cluj, Timişoara şi Iaşi).

„Românii au început să fie din ce în ce mai interesaţi de achiziţia unor soluţii de înaltă calitate şi au înţeles, că optând pentru materiale inferioare, riscă exact opusul, cheltuieli finale mai mari. Beneficiile tâmplăriei din aluminiu premium exprimate prin posibilităţi infinite de design, performanţe termice şi durabilitate sunt acum percepute corect de către clienţi. Dacă ne gândim că durata de viaţă a unei clădiri este de 50 de ani, realizăm că cea mai mare parte a costurilor ţin de întreţinerea ei” , a declarat Daniel Popa, Country Manager Reynaers Aluminium România.

În opinia lui, investitorii privaţi au conştientizat aceste cheltuieli şi în consecinţă iau decizia de a investi în materiale de calitate cu eficienţă ridicată atât din punct de vedere al fiabilităţii, cât şi din punct de vedere energetic. ”Nu putem  afirma acelaşi lucru şi despre investiţiile publice unde deşi ar trebui utilizate cele mai performante materiale, acest lucru nu se întâmplă. Există un vid legislativ în domeniul tâmplăriei termoizolante din ţara noastră comparativ cu alte ţări europene. Performanţele cerute prin caietele de sarcini aferente investiţiilor publice ar trebui revizuite şi adaptate la nivelul normelor europene”

În 2017, valoarea contribuţiei echipei locale Reynaers România la afacerile grupului a fost de aproximativ 7 milioane euro, având o creştere cu 15% mai  mare decât în 2016.

Grupul Reynaers Aluminium a înregistrat afaceri de 426 milioane euro în 2017, are peste 2.000 de angajaţi în 40 de ţări din întreaga lume şi exportă în peste 70 de ţări de pe 5 continente.

Pentru o locuinţă cu o suprafaţă de aproximativ 150 metri pătraţi, o investiţie în tâmplăria termoizolantă din aluminiu poate porni de la 10.000 euro.

Grupul Reynaers Aluminium a investit în ultimii ani peste 100 milioane euro în automatizarea şi digitalizarea întregului lanţ de activităţi.

În România, compania a realizat peste 500 de proiecte, fiind cea mai mare reprezentanţă a belgienilor în Europa de Est. Printre lucrările de referinţă ale companiei, se numără AFI Business Park, Oregon Park, Braşov Business Park, Amber Gardens, Promenada Mall sau aeroportul Henri Coandă. La nivel global, compania Reynaers are peste 1.500 de angajaţi în 37 de ţări din întreaga lume şi exportă în peste 60 de ţări de pe 5 continente.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO