Business Construct

Producătorul de elemente prefabricate din beton Prefab Bucureşti (PREH) a raportat anul trecut afaceri de 65,3 mil.lei, în scădere cu 13%, după reducerea cererii de pe piaţa materialelor de construcţii

Producătorul de elemente prefabricate din beton Prefab...

Autor: Roxana Rosu

28.02.2020, 10:39 166

Producătorul de elemente prefabricate din beton Prefab Bucureşti (PREH) a raportat anul trecut o cifră de afaceri de 65,3 milioane lei, în scădere cu 13%, pe fondul reducerii cererii de pe piaţa materialelor de construcţii.

În acelaşi timp, profitul net s-a redus la jumătate, la 1,1 milioane lei. 

”Scăderea afacerilor a fost determinată de depreciere datorata scaderii cantitatilor de produse comercializate. Anul 2019 a fost caracterizat de o scadere a cererii in piata materialelor de constructii, determinata de cresterea inflatiei si de efectele aplicarii Ordonantei 114/2018”, se menţionează în raportul financiar al companiei.

Profitul din exploatare s-a diminuat cu 24%, de la 5,1 milioane lei la 3,8 milioane lei. 

Societatea, cu o activitate de peste 47 de ani şi o capitalizare de 42 mil. lei, este controlată în proporţie de 83% prin Romerica International din Bucureşti de omul de afaceri Marian Miluţ, care ocupă şi poziţiile de director general, respectiv preşedinte al CA.

SIF Muntenia (SIF4) are o participaţie de 12,9% în cadrul emitentului.

Acţiunile PREH se tranzacţionează de la începutul anului în scădere cu 1%, după tranzacţii în valoare de doar 5177 lei 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO