Business Construct

Producătorul de mase plastice Prodplast Bucureşti a încheiat primul trimestru cu afaceri de 10 mil.lei, în scădere cu 5%, după ce a oprit producţia pentru relocarea fabricii

Producătorul de mase plastice Prodplast Bucureşti a...

Autor: Roxana Rosu

16.05.2018, 15:18 573

Producătorul de mase plastice Prodplast Bucureşti a încheiat primul trimestru cu o cifră de afaceri de 10 milioane lei, în scădere cu 5% faţă de persioada similară de anul trecut, în condiţiile în care compania a oprit temporar producţia pentru a se reloca din parcul industrial Faur într-un spaţiu propriu deţinute la Buftea.

”În primele 3 luni ale anului 2018 s-a finalizat relocarea echipamentelor din parcul industrial Faur in spatiile detinute de Prodplast in Buftea. In conditiile opririi temporare a productiei pe perioada relocarii ultimelor echipamente, cifra de afaceri a atins o valoare cu 5% mai mica fata de perioada similara a anului trecut. De asemenea, EBITDA operaţional s-a redus, cu 13% fata de nivelul din 2017, la 321.000 lei”, se arată în raportul financiar.

In primul trimestru compania şi-a continuat politica de investiţii pe termen lung în relocare şi retehnologizarea fabricii.

”Apreciem totuşi că pentru un trimestru in care s-au continuat investitiile semnificative in relocarea productiei s-a obtinut un EBITDA operational pozitiv, apropiat ca valoare de valoarea din perioada similara a anului 2017 datorita eforturilor de a mentine costurile sub control. Totodata consideram ca imbunatatirile operationale datorate mutarii se vor resimti in urmatorii ani”.

Compania a înregistrat în primul trimestru un profit net de 289.593 lei, faţă de o pierdere de 904.151 lei în perioada similară din 2017.

În acelaşi timp, compania a investit in linii de business inovatoare, Prodplast BIO şi Prodplast 3D, două noi divizii de produse cu valoare adaugată ridicata pe care Prodplast vrea să le promoveze pe piata din regiune.

Compania a asigurat finanţarea capitalului de lucru  ataâ din surse proprii (EBITDA) cât si din surse atrase pe termen scurt (credit furnizori si overdraft), astfel incât cash flow-ul să nu fie afectat negativ.

Prodplast are o capitalizare bursieră de 44,7 milioane lei, după ce în ultimul an acţiunile au scăzut cu 3,68%.

Prodplast (PPL) este deţinută în proproţie de 32,98% de compania Nord, în vreme ce SIF Oltenia (SIF 5) are o participaţie de 27,54%, iar Floreasca Development deţine un pachet de acţiuni reprezentând 11,73% din capitalul social, restul acţiunilor fiind împărţite de ceilalţi acţionari de pe piaţa de capital de la Bucureşti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO