Business Construct

Producătorul de sisteme de gips-carton, tencuieli şi gleturi Etex Building Performance, fostul Siniat România, a avut afaceri de 145 milioane de lei în primul semestru, plus 10%

Producătorul de sisteme de gips-carton, tencuieli şi...

Autor: Roxana Rosu

20.09.2021, 15:42 229

Producătorul de sisteme de gips-carton, tencuieli şi gleturi Etex Building Performance (Siniat România), parte a Grupului Etex, a înregistrat în primul semestru al acestui an o cifră de afaceri de 145 milioane de lei, în creştere cu aproape 10% faţă de primele şase luni din 2020, pe fondul strategiei companiei de a se orienta către segmentul de retail şi zona rezidenţială, cu produse şi soluţii pentru lucrări noi şi renovări.

„Creşterea vânzărilor, realizată într-un context economic caracterizat de incertitudine, confirmă strategia noastră, implementată încă de anul trecut, care are la bază concentrarea pe segmentul de retail. Acesta a continuat să crească susţinut de evoluţia favorabilă a construcţiilor rezidenţiale. În oglindă, constatăm o stagnare în zona proiectelor comerciale mari. Vom fi în continuare atenţi la evoluţiile din piaţă astfel încât să fim proactivi şi să venim în întâmpinarea nevoilor clienţilor, indiferent de segmentul din care fac parte aceştia” a declarat Andrei Popa, Commercial Manager Romania & SEE, Etex Building Performance.

Compania va investi 6 milioane de euro într-o instalaţie de uscare a şlamului provenit din desulfurarea gazelor la centrala termoelectrică de la Rovinari. Materia primă rezultată de aici va fi folosită în fabrica de gips-carton Siniat de la Turceni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO