Business Construct

Producătorul de ţiglă metalică Bilka Steel a cumpărat activele fostei uzine de piese auto Romlag şi face investiţii de 5 mil. euro până în 2016

Producătorul de ţiglă metalică Bilka Steel a...

Autor: Andreea Neferu

17.03.2014, 12:07 749

Producătorul braşovean de ţigle metalice Bilka Steel, controlat de Horaţiu Ţepeş, şi-a planificat să realizeze investiţii de 5 milioane de euro până în 2016, prima etapă din acest plan investiţional fiind achiziţia activelor imobiliare ale fabricii de piese auto Romlag Braşov.

Astfel, Bilka Steel a preluat hale situate pe o suprafaţă de circa 27.000 de metri pătraţi, aflate pe platforma Rulmentul Braşov. Acest teren se află în vecinătatea fabricii, depozitelor şi spaţiilor de birouri pe care Bilka Steel le deţine deja şi care se întind pe 17.500 de metri pătraţi.

„Pentru a ajunge la suprafaţa optimă şi necesară investiţiilor pe care ni le-am bugetat pentru următorii trei ani, mai avem nevoie de alţi 15.000 de metri pătraţi de teren. În acest sens avem în vedere achiziţionarea sau concesionarea unei noi suprafeţe din fosta platformă Rulmentul”, a spus Ţepeş.

Pe terenul fostei uzine Romlag Braşov, Bilka Steel îşi va depozita materia primă, dar şi produsele finite. Compania are în plan şi majorarea potenţialului de producţie, în primă etapă urmând să mărească cu 60% capacitatea de producţie a unuia dintre tipurile de ţiglă metalică pe care le comercializează. „Avem investiţii bugetate şi aprobate pentru achiziţionarea unei noi linii de producţie pe zona de accesorii. Nu renunţăm nici la ideea de a achiziţiona un producător local şi de a introduce un nou produs în portofoliul Bilka”, a mai spus Ţepeş.   

Compania a încheiat anul precedent cu afaceri de 104 milioane de lei (23,5 milioane de euro).

Antreprenorul braşovean a fondat Bilka Steel în 2007 după ce anterior a lucrat în cadrul firmei slovace Rova, pre­luată ulterior de suedezii de la Lindab, cu care concurează în prezent. Alţi jucători importanţi pe piaţă sunt Ruukki sau Coilprofil.

Piaţa de acoperişuri sau învelitori cuprinde ţiglă metalică, ţiglă din beton, ţiglă ceramică, bitum sau tablă ondulată. Întreaga piaţă de învelitori este estimată la 120-130 de mi­lioa­ne de euro, iar ţigla metalică reprezintă mai bine de jumătate din vânzări.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO