Business Construct

Productie: dufa Deutek se extinde pe adezivi

Productie: dufa Deutek se extinde pe adezivi
28.08.2008, 11:15 211

Fondul de investitii american Advent International a preluat, prin intermediul producatorului de lacuri si vopsele dufa Deutek, compania Scan, cu activitati in in sectorul de mortare si adezivi, in cadrul unei tranzactii de circa 4 mil. euro, dupa ce a preluat la inceputul anului un alt producator de profil, Bengoss Comimpex.
In urma acestei investitii, Advent a ajuns la investitii de peste 50 mil. euro in afacerea dufa Deutek, din momentul preluarii in 2005. Strategia dufa Deutek pe termen mediu este de a produce un sistem complet pentru finisaje, de la adezivi si mortare pana la vopsele si tencuieli. In plus, compania va putea acoperi atat sudul, cat si nordul tarii, avand in vedere ca Bengoss Comimpex detine o fabrica la Cluj, iar Scan a construit o fabrica in localitatea Fundulea.
Dufa Deutek va ajunge anul acesta la o cifra de afaceri cumulata de circa 65-70 mil. euro, dupa integrarea celor doua companii, nivel mai mult decat dublu fata de cel inregistrat in 2007 de 30 de milioane de euro.
"Noua investitie din vecinatatea autostrazii Bucuresti-Constanta ne va permite sa satisfacem mai bine nevoile pietei si sa acoperim prompt si eficient intregul teritoriu al tarii, cu precadere zonele de sud si est, zone care sunt principale beneficiare ale acestei investitii", a declarat Bruno Negoita, directorul general al d??fa Deutek.
Scan detine o unitate de productie in Fundulea cu o capacitate de productie de aproximativ 10.000 de tone anual, care va incepe sa produca in luna august adezivi si mortare sub brandul Bauleiter (preluat de dufa Deutek odata cu achizitia Bengoss Comimpex). D??fa Deutek a achizitionat, pe langa fabrica de la Fundulea, si un teren de 43.000 metri patrati, unde compania va construi capacitati de productie si depozitare pentru mortare si adezivi.
Compania detine brandurile Super! (lacuri si vopsele pentru decorarea locuintelor), Danke! (solutii practice pentru renovarea locuintelor), Deutek Profi/Oskar (gama de acoperiri decorative) si Bauleiter (mortare, adezivi si sape).
Afacerea Dufa a fost pornita in 1997 de catre grupul german Meffert AG, care a constituit un joint-venture alaturi de un grup de investitori romani. In iunie 2005, producatorul de vopsele Dufa a fost preluat de catre fondul de investitii Advent, intr-o tranzactie de 18 milioane de euro. In 2006, compania a trecut printr-un proces de rebranding prin care si-a schimbat denumirea in dufa Deutek. Principalii competitori ai dufa Deutek sunt Policolor, K?ber, Fabryo Corporation si Apla (divizia Atlas Corporation).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO