Business Construct

Proiect de 75 de milioane de euro pentru modernizarea şi extinderea aeroportului din Iaşi

Proiect de 75 de milioane de euro pentru modernizarea şi...

Autor: Mediafax

24.02.2021, 17:47 347

Aeroportul din Iaşi ar putea fi modernizat şi extins în urma implementării unui proiect în valoare de 75 de milioane de euro. Autorităţile ieşene încearcă să obţină finanţare europeană pentru acest proiect.

Consilierii judeţeni din Iaşi au aprobat miercuri scenariul 2 din Master Planul Integrat privind dezvoltarea Aeroportului Internaţional Iaşi. Este un pas necesar pentru obţinerea finanţării europene.

Cu banii de la UE autorităţile ieşene vor să modernizeze aeroportul, să-i dubleze capacitatea şi să-l lege de oraş prin şosele moderne.

„Vorbim de un proiect de până în 75 de milioane de euro pentru construirea de facilităţi suplimentare şi creşterea capacităţii de procesare a pasagerilor în terminalele existente în partea de vest a amplasamentului actual al Aeroportului Iaşi. Această variantă ne oferă toate condiţiile ca până la finalul anului 2023, această administraţie liberală a Consiliului Judeţean Iaşi să ofere ieşenilor practic un nou aeroport, care să poată procesa un număr dublu faţă de volumul pe care îl au astăzi terminalele T2 şi T3, o capacitate extinsă a parcării şi căi de rulare noi, plus o infrastructură atât de necesară care să facă legătura cu municipiul Iaşi şi cu toate celelalte căi conectate cu viitoarea autostradă A8”, a anunţat Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO