Business Construct

Proiect european de 16,5 mil. lei pentru reabilitarea termică a 25 de blocuri din Timişoara

Proiect european de 16,5 mil. lei pentru reabilitarea...

Autor: Laurentiu Cotu

17.12.2014, 16:35 201

Primăria Timişoara a câştigat un proiect european de 16,5 mil. lei (3,7 mil. euro), din care 9 mil. lei (2 mil. euro) reprezintă finanţarea nerambursabilă, pentru reabilitarea termică a 25 de blocuri de locuinţe, cu 908 apartamente.

Proiectul ’’Sprijinirea investiţiilor în eficienţă energetică a blocurilor de locuinţe din municipiul Timişoara, pentru familii cu un venit mediu sub 350 de euro pe lună” va fi implementat într-o perioadă de 12 luni. Până în prezent, primăria Timişoara a semnat cinci contracte de finanţare pentru reabilitarea termică a blocurilor, în valoare totală de aproape 44 mil. lei (aproximativ 10 mil. euro), din care finanţarea nerambursabilă este de 24,6 mil. lei (5,6 mil. euro).

 Reabilitarea termică vizează reducerea costurilor beneficiarilor, prin creşterea performanţei energetice a clădirilor, dar şi reducerea consumului anual de energie pentru încălzire cu aproximativ 60%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO