Business Construct

Proiect: Investitii de 1,5 mld. pe locul Tractorul

Proiect: Investitii de 1,5 mld. pe locul Tractorul
26.11.2008, 20:31 206

Flavus Investitii, compania care a platit anul trecut 77 de milioane de euro pe terenul si activele Uzinei Tractorul Brasov, a finalizat master planul pentru proiectul de 120 de hectare de pe platforma Tractorul, iar in cea de-a doua jumatate a anului viitor isi propune sa inceapa lucrarile de constructie la prima etapa.

Prima faza a proiectului, denumit Coresi, va cuprinde un parc de retail si un mall, de circa 200-300 de locuinte si o componenta de birouri, care vor fi realizate in urma unei investitii de 150 de milioane de euro. Constructia va fi sustinuta prin fondurile britanicilor de la Cheynee Capital, care au suportat si cea mai mare parte din achizitia platformei, dar si prin intermediul bancilor cu care compania poarta discutii, nefiind momentan stabilita structura finantarii. Intregul proiect va implica investitii estimate la 1,5 miliarde de euro, care vor fi derulate pe o perioada de circa 10 ani, acesta fiind cel mai mare proiect imobiliar anuntat in afara Bucurestiului pana in prezent. 
Reprezentantii spun ca sunt cautati de proprietari si dezvoltatori care le propun sa cumpere diferite proprietati imobiliare, pe fondul crizei de lichiditati care afecteaza majoritatea jucatorilor din piata.
"Primim saptamanal in jur de 10 proprietati spre analizare, dar acestea trebuie sa fie deosebit de atractive pentru a ne implica in aceasta perioada. Consider ca, pe de o parte, preturile nu au scazut inca suficient, iar pe de alta parte nu ne propunem sa ne extindem mai mult decat avem capacitatea de dezvoltare", a declarat Victor Vadaneaux, unul dintre administratorii Flavus Investitii.
In cadrul platformei un lot de 25 de hectare va fi pastrat pentru activitati industriale, reprezentantii Flavus afirmand ca se afla in discutii incipiente cu trei producatori asiatici de tractoare, care ar putea investi in Brasov.
Intregul proiect va cuprinde circa 6.000 de locuinte, in timp ce spatiile comerciale vor avea o suprafata inchiriabila de 100.000 mp. Pentru zona comerciala, Flavus poarta negocieri cu o companie prezenta pe piata locala, care ar putea prelua activitatile de dezvoltare. 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO