Business Construct

Proiect: S+B renoveaza cu 18 mil. euro un imobil de pe Magheru

31.07.2008, 15:03 28

Compania S+B Group, detinuta de doua familii de investitori austrieci, va renova o cladire de pe bulevardul Magheru din Capitala in urma unei investitii de circa 18 mil. euro. Cladirea va cuprinde spatii de birouri, magazine si restaurante cu o suprafata utila de aproape 4.000 de metri patrati.
"Am obtinut autorizatia de constructie si in perioada urmatoare vom incepe lucrarile, care vor dura pana in cea de-a doua jumatate a anului viitor. Imobilul a fost cumparat in urma cu un an si jumatate si era detinut de sapte proprietari", a declarat Reinhard Schertler, managing director si unul dintre actionarii firmei, care nu a dorit sa precizeze pretul platit pentru achizitia cladirii. Imobilul este situat in centrul Capitalei, intre hotelurile Intercontinental si Lido si este dispus pe sapte etaje.
S+B are in derulare in Romania zece proiecte, cu o valoare de investitie de aproximativ 350 mil. euro. Sapte dintre aceste proiecte sunt realizate in parteneriate egale cu fondul austriac de investitii Immoeast, cel mai important cumparator de active imobiliare de pe piata locala.
Cel mai mare proiect al firmei este derulat in Sibiu, pe terenul unui fost abator din apropierea garii, unde va fi dezvoltat in parteneriat cu Immoeast un mall, spatii de birouri si locuinte care vor implica intr-o prima etapa investitii de 160 mil. euro.
Cel mai avansat proiect este derulat in Bucuresti, in zona Pipera, unde compania va finaliza in februarie anul viitor un imobil de birouri cu o suprafata de 12.000 mp, in urma unei investitii de 25 mil. euro.
Pe de alta parte, firma dezvolta alaturi de Immoeast patru centre comerciale sub brandul Stop Shop - in Arad, Satu Mare, Oradea si Satu Mare.
S+B este activa in Austria, Polonia, Cehia si Romania, piete unde are in diferite stadii de dezvoltare 20 de proiecte cu o valoare totala de 850 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO