Business Construct

Proprietarul unei parcele din Esplanada spune că ar vrea să ridice un imobil de 15 etaje, cu o investiţie de 4 mil. euro

Proprietarul unei parcele din Esplanada spune că ar vrea...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

14.04.2017, 07:00 3292

„Primăria nu-mi dă autorizaţie. Mi s-a spus că nu se poate construi acolo pentru că e zonă verde.“

Niculae Haliu, un investitor privat de 65 de ani, are în plan să investească 4 milioane de euro într-un proiect imobiliar pe o parcelă de circa 1.400 de metri pătraţi situată pe terenul cunoscut ca Esplanada de la Bulevardul Unirii din Capitală.

„Vreau să construiesc o clădire cu 15 etaje, care să fie ori hotel, ori clădire de birouri, însă nu am reuşit să obţin autorizaţie de la Primăria Bucureştiului, pentru că ei (primăria – n. red.) spun că vor să construiască ei pe terenul acela. Mie mi s-a spus că nu se poate construi pentru că e zonă verde“, spune Niculae Haliu.

Investiţia pe care el o estimează la circa 4 milioane de euro ar fi făcută din banii pe care Haliu îi are din vânzarea unui teren în comuna Bragadiru, pe Şoseaua Alexandriei, în zona cunoscută drept Cartierul Haliu. 

„Eu am oferit primăriei terenul meu de pe Esplanada spre vânzare, le-am propus un schimb, însă n-au fost de acord.“ La un preţ cuprins între 800 şi 1.200 de euro pe metru pătrat, în funcţie de zonă şi de ce se poate construi, înseamnă că terenul de 1.447 de metri pătraţi pe care îl deţine Niculae Haliu are o valoare de minimum un milion de euro. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO