Business Construct

RADET funcţionează ilegal. Încălzirea în Capitală, sub semnul întrebării

RADET funcţionează ilegal. Încălzirea în Capitală,...

Autor: Aurelia Alexa

16.11.2015, 00:05 765
Primarul interimar al Capitalei Ştefănel Dan Marin a anunţat că RADET funcţionează ilegal deoarece de la începutul anului nu mai are autorizaţie de la Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC).
 
„RADET nu mai are autorizaţie de la ANRSC să funcţioneze“, a anunţat primarul general interimar al Capitalei.
 
Întrebat ce înseamnă acest lucru, Ştefănel Dan Marin a precizat că „RADET funcţionează pe lângă parametri“, refuzând să dea alte explicaţii şi sugerând jurnaliştilor să se adreseze ANRSC şi RADET.
 
Ştefănel Dan Marin a mai anunţat la finalul săptămânii că va cere în Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) demisia conducerii RADET şi i-a asigurat pe bucureşteni că nu vor avea probleme cu căldura în această iarnă.
 
Primarul a mai acuzat conducerea RADET şi de faptul că a solicitat sume diferite care ar fi necesare funcţionării regiei amintind că iniţial s-a solicitat suplimentarea bugetului cu 152 de milioane de lei şi apoi a cerut mai mult. El a mai precizat că la începutul anului 2015 Primăria Capitalei a alocat RADET suma de 570 de milioane de lei care a fost suplimentată la rectificare cu încă 73 de milioane, ceea ce înseamnă că practic suma care trebuie alocată în acest an este 643 de milioane de lei.
 
Preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al RADET, Gabriel Dumitraşcu, declarase anterior că bucureştenii ar mai pu­tea avea asigurate căldura şi apa caldă aproximativ o săptă­mână dacă CGMB nu va aproba în şedinţa de astăzi bugetul Re­giei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET). „Bugetele au fost tăiate mereu, astfel încât au fost tăiate şi 15% din subvenţii“, a declarat Dumitraşcu, explicând că în acest moment RADET nu mai are dreptul să cheltuiască niciun leu conform legii, pentru că a cheltuit mai mult de 90% din buget.
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO