Business Construct

Rebranding în construcţii: Irlandezii de la CRH, producător de ciment, resuscitează brandul Romcim şi schimbă denumirea subsidiarei locale

Guillaume Cavalier, managing director la Romcim

Guillaume Cavalier, managing director la Romcim

Autor: Alina-Elena Vasiliu

21.04.2021, 13:39 608

Producătorul irlandez de ciment CRH îşi schimbă denumirea în Romcim începând cu data de 5 mai 2021. Astfel, compania CRH Ciment România va purta numele Romcim.

„Romcim este un brand iconic în industria construcţiilor din România şi care înseamnă «acasă» pentru generaţii întregi de constructori, angajaţi şi pentru comunităţile în care suntem prezenţi”, spune Guillaume Cavalier, managing director la Romcim.

Aceasta este, practic, o resuscitare a brandului Romcim, pri­mul holding in­dus­tri­al din România, care avea în com­po­nenţă patru fabrici de ci­ment. Romcim a fost condus de Mihai Rohan, cel care a preluat, ulterior, condu­ce­rea pa­tro­natului din in­dus­­­tria cimentului CIROM.

În 1997, francezii de la Lafarge au preluat Romcim, printr-un parteneriat cu BERD, făcându-şi astfel intrarea pe piaţa locală. În 2015, s-a format grupul LafargeHolcim, în urma unui proces de fuziune prin schimb de acţiuni, care a creat cel mai mare produ­cător de ciment din lume. Pentru ca fuziunea să fie aprobată, părţile au fost nevoite să vândă o serie de active. Atunci, CRH a ajuns la un acord cu cele două grupuri pentru a cumpăra cea mai mare parte din activele scoase la vânzare, inclusiv pe cele din România ale Lafarge. Treptat, brandul Romcim a fost înlocuit.

Schimbarea de nume a CRH este în concordanţă cu strategia grupului de a avea nume locale puternice, pentru operaţiunile din pieţele unde compania activează, susţinute de puterea şi de experienţa unui grup lider la nivel global.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO