Business Construct

Recrutare cheie în piaţa de consultanţă imobiliară: Mihai Pătrulescu de la Colliers International se alătură echipei locale de conducere a CBRE pentru a coordona departamentul de Investment Properties

Mihai Pătrulescu, Head of Investment Properties, CBRE Romania

Mihai Pătrulescu, Head of Investment Properties, CBRE Romania

Autor: Cristina Bellu

18.02.2021, 13:47 347

Compania de consultanţă imobiliară CBRE l-a recrutat pe Mihai Pătrulescu pentru a coordona departamentul de investiţii imobiliare al CBRE România din funcţia de head of investment properties, el urmând să lucreze îndeaproape şi cu echipele din Europa Centrală şi de Est.

Mihai Pătrulescu îl înlocuieşte pe Gijs Klomp, care a ocupat această funcţie în ultimii doi ani, şi care, la începutul lunii februarie, a decis să accepte propunerea CTP, cel mai mare dezvoltator de parcuri industriale din Europa Centrală şi de Est,  pentru poziţia de group head of procurement pe întregul său portofoliu regional.

Înainte de a se alătura echipei CBRE România, Mihai Pătrulescu a ocupat funcţii cheie ca Senior Investment Associate şi Head of Strategic Analysis în compania de consultanţă imobiliară Colliers International, fiind implicat în tranzacţii complexe cu portofolii de proprietăţi.

„În ultimii trei ani, România a atras mai puţin de 5% din totalul volumului de investiţii imobiliare din Europa Centrală şi de Est, similar cu Slovacia, în timp ce pieţe precum Ungaria şi Polonia au generat între 20 şi 40% din volumul total. Consider că aceste cifre indică o evaluare greşită a riscului de preţ. Cu o nouă abordare, folosind know-how-ul din domeniul finanţelor şi economiei, alături de înţelegerea profundă a pieţei pe care CBRE o are în toate sectoarele imobiliare, sunt convins că vom atrage în curând noi cereri din partea marilor investitori”, spune Mihai Pătrulescu, Head of Investment Properties, CBRE Romania.

Volumul investiţiilor din România a totalizat 588,5 mil. euro în 2020, aproape jumătate din valoarea înregistrată în ultimul an record 2019, dar similară cu cea din 2015, an în care piaţa şi-a reluat creşterea în urma crizei globale financiare, arată datele CBRE Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO