Business Construct

Reducerea TVA la 5% pentru locuinţele noi, explicată pe înţelesul tuturor de doi specialişti: “Dacă legiuitorul nu s-a raportat la Legea Locuinţei, nici organul fiscal nu trebuie să o facă”

Reducerea TVA la 5% pentru locuinţele noi, explicată pe...
06.12.2022, 10:42 1270

Clarificările aduse prin noul act legislativ se aplică tuturor situaţiilor de drept, consideră specialiştii. Invitaţi la Gândul Exclusiv, avocatul specializat în contencios administrativ şi fiscal Augustin Babaneacşa Drăghiceanu – SCA “Drăghiceanu, Bolca si Asociaţii“ – şi consultantul fiscal Cristian Rădulescu – partener TaxHouse – au explicat care sunt condiţiile pentru care o locuinţă nouă poate fi achiziţionată cu o cotă redusă de TVA de 5%.

“Recent a apărut o lege în Monitorul Oficial, după ce a trecut prin Parlamentul României şi a fost promulgată de preşedinte, care a venit să clarifice una dintre condiţiile legată de aplicarea cotei de TVA de 5%, cea legată de acest caracter pe care trebuie să-l aibă imobilul de a fi locuit la momentul vânzării.

Condiţiile, dacă e să ne uităm la ele, sunt, în principiu, trei importante. Este o condiţie legată de preţ şi aici se împart în mai multe categorii, în principiul anul acesta locuinţele care sunt până în 450.000 de lei pot să fie cumpărate cu cota de TVA de 5% indiferent de numărul lor.

Citiţi continuarea pe Gândul.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO