Business Construct

Reintră în cursa pentru titlul de cel mai mare constructor român. Hidroconstrucţia a revenit pe profit, iar vânzările s-au majorat cu 50%, la 174 mil. €

Reintră în cursa pentru titlul de cel mai mare...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

09.05.2016, 00:08 2155

Hidroconstrucţia, unul dintre cei mai mari constructori cu capital privat românesc, s-a redresat anul trecut şi a trecut pe profit, după ce cu un an în urmă raportase primele pierderi din ultimul deceniu.

Hidroconstrucţia şi-a ma­jorat anul trecut vân­ză­rile cu aproape 50% faţă de 2014, până la 764 mil. lei (174 mil. euro), acesta fiind cel mai bun re­zul­tat raportat de com­panie în ultimii patru ani. În pe­rioa­da 2011-2014 com­pania de construcţii pierduse jumătate din business.

În 2011 compania figura pe primul loc în ierarhia celor mai mari cons­truc­tori cu acţionariat românesc în funcţie de cifra de afaceri, cu peste 1 miliard de lei, dar ulterior rulajul a scăzut de la an la an, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Reducerea businessului a fost cauzată în principal de insolvenţa Hidroelectrica, unul dintre cei mai importanţi clienţi ai Hidroconstrucţia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO