Business Construct

Retrospectiva anului 2018 în construcţii. Investiţiile în producţie au adus semnale pozitive în construcţii în ultimul an

Retrospectiva anului 2018 în construcţii. Investiţiile...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

11.12.2018, 00:07 1154

ZF începe astăzi o serie de articole retrospective pe cele mai mari pieţe din economie.

Sectorul construcţiilor, o piaţă estimată la circa 9 mld. euro, a primit în 2018 semnale pozitive din partea investitorilor români şi străini, care au ales să-şi extindă capacităţile de producţie. În piaţă au apărut, de asemenea, investiţii de la zero, greenfield, cum este cazul proiectului de 50 mil. euro al danezilor de la Rockwool, care construiesc o fabrică de vată minerală lângă Ploieşti.

Tot pe partea de producţie, compania finlandeză Peikko a cumpărat fabrica de structuri de oţel din Bolintin-Deal, care a aparţinut în trecut tot unor finlandezi, de la Ruukki. Peikko vrea să înceapă operaţiunile pe piaţa locală în primul trimestru din 2019, până atunci urmând să investească 10 mil. euro pentru reluarea producţiei.

Fabrica a fost cumpărată de Peikko Group Corporation de la grupul SSAB, din care face parte Ruukki. Fabrica din Bolintin-Deal, construită în 2007, a încetat să funcţioneze în urmă cu mai bine de trei ani, când finlandezii de la Ruukki au decis să oprească producţia ca urmare a unor decizii luate la nivel de grup.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO