Business Construct

Revenire spectaculoasă pentru Banca Transilvania luni la Bursa de la Bucureşti: de la minus 9% în primele minute de tranzacţionare, acţiunile celei mai mari bănci din România au acum minus 0,7%

Revenire spectaculoasă pentru Banca Transilvania luni la...

Autor: Liviu Popescu

07.03.2022, 17:20 4532

De la minus 9% în primele minute ale şedinţei de tranzacţionare, când ordinele din piaţă îşi găseau cu greu cumpărători, acţiunile Băncii Transilvania (TLV) – cea mai mare bancă din România, se tranzacţionează la ora 17:15 cu o scădere de doar 0,7% faţă de şedinţa precedentă.

“Faţă de dimineaţa zilei de azi, se poate observa cum după-amiază au apărut cumpărători. Şi nu doar la Banca Transilvania”, spune un broker consultat de ZF.

Astfel, pe parcursul şedinţei de luni acţiunile TLV au fluctuat între un minim de 2 lei pe acţiune (minus 9% faţă de închiderea de 2,2 lei de vineri seară) şi un maxim de 2,195 lei (minus 0,3% faţă de preţul precedent). Preţul minim a fost atins azi dimineaţă, când indicele BET scădea cu 5-6%, iar cel maxim în după-amiaza şedinţei, când BET afişează o scădere de  2,8%.

Potrivit datelor agregate de ZF, tranzacţiile cu acţiunile TLV se ridică la circa 22,4 mil. lei. Banca are o capitalizare de 13,8 mld. lei faţă de 13,9 mld. lei în şedinţa precedentă.

Revenirea a venit în contextul în care bursele europene au trecut de la minus 3-4% chiar pe creşteri la un moment dat pentru că deschiderea pe roşu de pe Wall Street să le trimită la minus 0,8%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO