Business Construct

Rezultate: Siceram, crestere de 16% la trimestru

26.06.2008, 20:11 38

Producatorul de materiale de constructii Siceram Sighisoara a inregistrat o majorare a vanzarilor de circa 15,7% in primul trimestru, la 13,2 milioane lei (3,6 mil. euro), in vreme ce profitul brut a scazut usor, de la 4,6 milioane lei la 4,04 milioane lei (1,1 mil. euro).
La nivelul intregului an, Siceram estimeaza o cifra de afaceri de circa 18 mil. euro, in crestere cu 10-15% fata de 2007. "Vor exista unele diferente la productiile fizice estimate deoarece am intarziat cu punerea in functiune a fabricii de tigla, dar avem rezultate peste estimari la zidarii", a spus Nicolae Neag, directorul comercial al Siceram, citat de Mediafax. Sectia de invelitori a fost in functiune in luna mai, in urma unei investitii de peste 16 mil. euro.
Pe de alta parte, firma intentioneaza sa investeasca circa opt milioane de euro in realizarea unei unitati de productie a caramizilor, pavajelor si placajelor, fiind in discutii cu diversi furnizori pentru achizitia de tehnologie.
In luna mai, Siceram a fuzionat prin absorbtie cu firma Decoplant, specializata in fabricarea ghivecelor de argila, precum si a foliei pentru ambalaje, segment pe care producatorul de materiale de constructii intentioneaza sa-l dezvolte in viitor.
Potrivit directorului comercial al firmei, Siceram a majorat preturile de vanzare cu 3-4% pe segmentul zidariilor, dar nu intentioneaza sa opereze alte corectii pana cand nu vor exista cresteri semnificative ale pretului la gaze.
"Problema cea mai importanta este lipsa de transparenta a autoritatilor cu privire la evolutia preturilor la gazele naturale. Din cauza anului electoral, se lasa impresia de stabilitate si avem teama ca vor exista cresteri importante de pret, fara o notificare prealabila la un interval de timp rational", spune Neag.
Siceram detine o cota de piata de circa 5% pe segmentul total al zidariilor si de 10% pe cel al zidariilor din ceramica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO