Business Construct

Robert Butoi, director executiv Encore Capital Trust: Vrem să atragem capital suplimentar până la finele anului şi să ajungem la 300-400 de apartamente achiziţionate în S1 2023

Robert Butoi, director executiv Encore Capital Trust:...

Autor: Roxana Rosu

29.09.2022, 10:29 202

 Vrem să atragem capital suplimentar până la finele anului şi să ajungem la 300-400 de apartamente achiziţionate în S1 2023, de la 130 câte avem în prezent, Robert Butoi, director executiv Encore Capital Trust în cadrul conferinţei ZF Birouri si Rezidential 2022.

”Am alocat deja cea mai mare parte a capitalului atras, am achiziţionat 130 de apartamente şi având în vedere randamentele vrem să majorăm din nou capitalul social până la finele anului, pentru că vedem potential şi anul viitor. Vrem să ajungem  în S1 2023  la 300-400 de apartamente”.

Societatea de investiţii a încheiat prima rundă de finanţare în iulie prin atragerea a 17,7 milioane de lei de la o serie de investitori strategici. Capitalul social al companiei a ajuns astfel la 18,2 milioane de lei (aproximativ 3,7 mil. euro).

Ce a mai declarat Robert Butoi:

Scenarii 2023: avem unul de bază, unul de risc. Ne aşteptăm ca numărul de tranzacţii să fie mai mic. Ceea ce oferă incertitudine este creşterea ratelor dobânzilor, când şi IRCC prinde din urmă ROBOR, şi este principalul factor în funcţie  de care vom evalua cererea pe termen lung. Oferta pe Bucureşti va fi putin sub presiune din cauza situaţiei autorizaţiilor şi unii investitori au mers spre zone din afara Capitalei, ceea ce aduce alte probleme, legate de infrastructură.

În scenariul de bază ne asteptăm la o stabilizare a preţurilor, cererea să devină mai certă, iar investiţiile vor continua în Bucureşti pentru că cererea nu va dispărea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO