Business Construct

S Immo: Aşteptăm ca randamentele să coboare sub 7% la birouri în Bucureşti. Când economia şi politicienii vor arăta că este o piaţă stabilă şi cu potenţial de creştere, atunci randamentele se vor comprima

S Immo: Aşteptăm ca randamentele să coboare sub 7% la...

Autor: Bogdan Alecu

28.06.2019, 07:18 369

Friedrich Wachernig, membru în boardul dezvoltatorului de birouri, centre comerciale şi spaţii logistice S IMMO, spune că randamentele investiţionale (yield) vor continua să se comprime în Bucureşti. Astfel, dacă anul trecut s-au vândut clădiri de birouri „prime“ cu yield-uri de 7,25-7,50%, el se aşteaptă ca anul acesta să coboare la 7%, iar în perioada următoare să ajungă sub această valoare.

„Când economia şi politicienii vor arăta că este o piaţă stabilă şi cu potenţial de creştere, atunci randa­men­tele se vor comprima. În acest moment, există pe piaţă exact această tendinţă. Pentru clădiri core de birouri sau retail ne aşteptăm la randamente de sub 7%. Va dura ceva, dar sunt mulţi bani în piaţă acum şi sunt optimist că în acest an tranziţia va continua şi în România către ni­velul vest-european de randament“, a explicat Friedrich Wachernig.

El a subliniat faptul că în continuare S Immo ana­lizează piaţa din Capitală şi este în căutare de noi terenuri pen­tru noi dezvoltări de birouri, dar caută şi birouri gata construite.

„Am dori să investim mai mult în Bucureşti, să cum­pă­răm noi terenuri pentru a dezvolta noi proiecte de bi­rouri sau proprietăţi deja existente dacă sunt în locaţii bune. Suntem în prezent în astfel de discuţii pentru achi­zi­ţia de noi terenuri în Bucureşti. Tocmai am finalizat achiziţia unui mic proiect în Dorobanţi unde vom construi 5.000 mp spaţii de birouri. Dacă vom reuşi în negocieri cu alţi proprietari, poate vom cumpăra şi alte proiecte de birouri - locaţii de top. Ne dorim birouri în o locaţie bună, bine conectată la transportul public“, a spus Friedrich Wachernig. El a subliniat că nu sunt excluse nici achiziţiile de terenuri de la primării, dacă acestea sunt disponibile la vânzare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO