Business Construct

Sarcom pariaza pe polistiren expandat

29.11.2007, 02:31 67

PRODUCATORUL de lacuri si vopsele Sarcom din Ramnicu-Valcea are in plan pentru anul urmator investitii de trei milioane de euro in inaugurarea unei noi capacitati de productie pentru vopsele si diluanti si includerea in portofoliul de produse a materialelor termoizolante - polistiren expandat.
"Principala investitie o reprezinta construirea unei noi capacitati de productie pentru vopsele si diluanti, precum si automatizarea ambalarii tuturor produselor fabricate", a declarat Marinica Potop, directorul general al Sarcom. Compania ia in calcul deschiderea unei capacitati de productie a polistirenului expandat, investitie de aproximativ doua milioane de euro.
"In Romania exista aproximativ 3 milioane de blocuri, a caror izolatie termica va trebui imbunatatita in urmatorii ani", a completat Potop. In prima jumatate a anului, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 13,6 milioane de lei (4 milioane de euro), in crestere cu aproximativ 12% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
"Cele mai mari cresteri au fost inregistrate in zona de vest a tarii (Timisoara, Caras-Severin), Galati-Braila, Iasi si Neamt. Pentru anul acesta estimam o cifra de afaceri de 9 milioane de euro, in crestere cu aproximativ 10%", a declarat Potop. El a fost in negocieri pentru vanzarea companiei, insa discutiile privind iesirea din actionariatul Sarcom au fost amanate pentru 2008.
Potrivit lui, Sarcom detine o cota de piata de 7,8% pentru vopsele lavabile de interior, 15,6% pentru vopsele lavabile de exterior, respectiv 5,4% pentru email alchidic.
La inceputul acestui an, Sarcom a investit 1,5 milioane de euro in achizitionarea unei linii tehnologice noi pentru fabricarea vopselei lavabile. Cel mai reprezentativ produs al companiei este vopseaua lavabila marca Sticky, care reprezinta 60% din totalul vanzarilor companiei.
Compania Sarcom a fost infiintata in 1993 si este detinuta de oamenii de afaceri Marinica Potop si Aurel Potop.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO