Business Construct

Şeful CNAIR a vizitat şantierul de pe centura oraşului Mihăileşti din Giurgiu: Compania de drumuri a plătit, dar spaniolii de la Copisa întârzie lucrările

Şeful CNAIR a vizitat şantierul de pe centura oraşului...

Autor: Bogdan Alecu

03.11.2017, 17:07 2515

Secretarul de Stat în Ministerul Transporturilor, Mircea Biban şi Directorul General al CNAIR S.A., Ştefan Ioniţă, au efectuat astăzi o vizită inopinată pe şantierul Variantei Ocolitoare a localităţii Mihăileşti, judeţul Giurgiu.

Cu această ocazie s-a constatat din nou o slabă mobilizare a Constructorului în şantier, ceea ce a facut ca la ora actuală progresul fizic al lucrărilor să ajungă la doar 20%. A fost  remarcată însă o creştere semnificativă faţă de începutul anului, când progresul fizic al lucrărilor era de 4%. 

Reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi cei ai CNAIR S.A i-au cerut  Antreprenorului  să prezinte un raport de recuperare a întârzierilor şi i-au transmis că sunt programate vizite săptămânale în acest şantier, pentru monitorizarea progresului fizic real al lucrărilor.

Secretarul de stat în ministerul transporturilor, Mircea Biban le-a atras atenţia constructorilor că trebuie să fie conştienţi de obligaţiile contractuale pe care le au, având în vedere inclusiv faptul că plaţile către aceştia sunt achitate la zi, de către CNAIR.

Contractul pentru construcţia Variantei ocolitoare a localităţii Mihăileşti, în valoare de aproximativ 31 de milioane de lei, fără TVA, a fost semnat în aprilie 2016 între CNAIR S.A şi Asocierea Copisa Constructora Pirenaica S.A.- Copisa Construcţii SRL.

Construcţia acestui proiect, cofinanţat din POIM 2014-2020, a început în luna iulie 2016 şi ar fi trebuit să fie încheiată în vara acestui an, dar în condiţiile actuale se estimează finalizarea lucrărilor în primul semestru al anului viitor.

Proiectul care are o lungime totală de 3,18 km de drum naţional configurat la 4 benzi, include construcţia a  două intersecţii tip T şi a unui sens giratoriu, care ar urma să asigure legături cu DN6 şi DJ 412A.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO