Business Construct

Şeful CON-A: Guvernul sacrifică dezvoltarea economică pentru interese de moment

Mircea Bulboacă, proprietarul CON-A

Mircea Bulboacă, proprietarul CON-A

Autor: Laurentiu Cotu

22.09.2014, 00:06 467
Compania de construcţii CON-A din Sibiu, deţinută de omul de afaceri Mircea Bulboacă, una dintre cele mai mari 100 de companii controlate de antreprenori români, a avut în primul semestru o cifră de afaceri de 75 mil. lei (circa 17 mil. euro), comparabilă cu cea realizată în aceeaşi perioadă din 2013.
 
Anul trecut, sibienii au avut o cifră de afaceri de 229,5 mil. lei (51,5 mil. euro), un câştig net de peste 11 mil. lei (2,5 mil. euro) şi un număr mediu de 396 de angajaţi.
 
„De la începutul anului şi până în prezent piaţa construcţiilor a scăzut semnificativ, pentru că statul nu investeşte. Guvernul sacrifică dezvoltarea economică pentru interese de moment, prin urmare nu vedem pe termen scurt o schimbare favorabilă în domeniul construcţiilor“, a declarat Mircea Bulboacă, proprie­tarul CON-A.
 
Din 2009 până în pre­zent, industria construcţiilor a pierdut circa 40% din valoare pe fondul tăierii la sânge a investiţiilor, atât din zona publică, cât şi din cea privată. Majoritatea lucră­rilor de construcţii pe care CON-A le derulează în momentul de faţă sunt pentru multinaţionale, însă sibienii nu au oferit infor­maţii despre aceste pro­iecte, invocând anumite clauze contractuale.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO